De EHBO vereniging gaat zorgvuldig om met de privacy. Lees hier het reglement. Dit reglement is op alle leden en gebruikers van deze site van toepassing. Leden hoven niet meer in te loggen op deze site, enkel van bestuursleden worden nog gegevens in de database van deze website bewaard.

Je kunt je aanmelden via deze link:
 

Aanmelden met E-mail

 Onder voorbehoud....

Bij voldoende aanmeldingen gaan we in het najaar van 2020 weer van start met een nieuwe cursus EHBO, als je aan het einde daarvan voor de test slaagt (en dat doet bijna iedereen!) dan verdien je daarmee een diploma Eerste Hulp. Wat nog belangrijker is: je bent dan goed in staat iemand te helpen die eek ongeval heeft gehad! De cursus gaat bestaan uit 8 lesavonden en een examen. De avonden zijn niet iedere week, soms is er wat tijd tussen. Het examen is gepland in het voorjaar van 2021.

 

Diploma eerste hulp.

 

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld.

De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

 

Onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden:

 

-Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp

-Stoornissen in het bewustzijn

-Stoornissen van de ademhaling

-Stilstand van de bloedsomloop

-Bedienen AED

-Ernstige uitwendige bloedingen

-Shock

-Uitwendige wonden

-Brandwonden

-Kneuzing en verstuiking

-Ontwrichting en botbreuken

-Oogletsels

-Vergiftiging

-Elektriciteitsongevallen

-Letsels door koude

 

-Letsels door warmte

-Vervoer over korte afstand

-Verband- en hulpmiddelen

 

 

De cursus wordt afgesloten met een examen. U moet hiervoor minstens 15 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit een instructeur en een medisch docent.