We waren gestart met een cursus Eerste Hulp. Die zal op een aantal dinsdag-avonden worden gegeven, tussen november en februari. Aan het einde van de cursus is er een praktijk-examen waar zal worden nagegaan of je alle nodige EHBO kennis en vooral vaardigheid hebt opgedaan. Helaas is er iets tussen gekomen, we laten onze cursisten weten wanner we weer van start gaan om de draad op te pikken.
 
Gezien de huidige richtlijnen is er maar een beperkt aantal cursisten mogelijk.
 
 Als je belangstelling hebt voor een toekomstige cursus: je kunt je aanmelden via deze link:
 

Aanmelden met E-mail

 

Diploma eerste hulp.

 

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld.

De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

 

Onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden:

 

-Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp

-Stoornissen in het bewustzijn

-Stoornissen van de ademhaling

-Stilstand van de bloedsomloop

-Bedienen AED

-Ernstige uitwendige bloedingen

-Shock

-Uitwendige wonden

-Brandwonden

-Kneuzing en verstuiking

-Ontwrichting en botbreuken

-Oogletsels

-Vergiftiging

-Elektriciteitsongevallen

-Letsels door koude

-Letsels door warmte

-Vervoer over korte afstand

-Verband- en hulpmiddelen

 

 

De cursus wordt afgesloten met een examen. U moet hiervoor minstens 15 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit enkele instructeurs van buiten de vereniging.