Plaatsing AED’s

Zoals wellicht al bekend werden er 12 AED’s geplaatst in ons dorp. Dit heeft de Alphense gemeenschap te danken aan de Rabobank en de gemeente. Bij reanimatie is dit een onmisbaar hulpmiddel!

Heb je geleerd hoe je met een AED moet werken? Meld je dan aan bij Hartslagnu.NL, het sms-oproepsysteem.

 

Als het eens nodig is ………… dan weet U ze te vinden. je moet niet per sé een opleiding hebben om ze te gebruiken, maar het helpt zeker wel!! Voor opleidingen kun je terecht bij de EHBO-vereniging.

Hier lees je waar de AED's hangen.

 

2011 AEDHoe zien ze er uit en hoe open ik de kast.

Het is een groene kasten met daarin de AED. Deze kast is te openen met de sleutel die in een klein rood kastje met een raampje bij de AED-kast hangt. Het raampje moet je breken met het hamertje om de sleutel te pakken te krijgen. Nadat je de sleutel in het slot gedraaid hebt zakt de bodem van de kast naar beneden. Dat geeft na opening een alarmpiepje. Nu kun je de AED meenemen. De bewoner of eigenaar van de locatie heeft ook een sleutel. Die kan de kast weer sluiten als jij weg bent met de AED.

Na gebruik altijd een melding doen bij de EHBO-vereniging. De EHBO vereniging neemt dan contact op met de leverancier Vivon.